Svatojánské pivo - pozor bylinky :)
Speciální 13° pivo se sytě červenou barvou, plnou sametovou chutí, středně silným řízem a vyšší hořkostí podtrženou nenapodobitelnou příchutí bylinek. Unikátnost červeného piva spočívá v tom, že je pravděpodobně jako jediné na světě zbarveno čistě přírodními produkty bez jakýchkoliv syntetických přísad.
Výjimečné je také díky svým přirozeným antioxidačním účinkům. Zamilujete si jeho silnou plnou chuť, která je způsobena výrazným rozdílem mezi zdánlivým a dosažitelným stupněm prokvašení a nezkvasitelnými složkami surovin. Jemný aromatický chmel z oblasti Žatce, který ve Svatojánském pivu převažuje, dodává pivu jemnou hořkost s výrazným chmelovým aroma.
Pro výrobu Svatojánského piva byl použit typický dvourmutový dekokční postup vaření, při kterém probíhá hlavní kvašení v klasických otevřených kádích při teplotách max. 11 °C. Dokvašuje se tradičně v ležáckých tancích v ležáckém sklepě při teplotě okolo 2 °C po dobu 60 dnů, které zásadním způsobem ovlivňují výslednou jemnou a vyváženou chuť. Pivo je jiskrné a po nalití do sklenice vytváří kompaktní bílou pěnu.
Náhledy fotografií ze složky Svatojánské