Kapr na hříbkách a na česneku
5. 10. 2017
Ingredience:
4 porce kapra - nejlépe z řeky
2 střední klobouky hříbka - nejlépe smrkového
50 g másla
1/2 malé cibule nadrobno nakrájené
šťáva z 1/2 citronu
1 větší stroužek česneku nadrobno nakrájený
1 rovná lžička kmínu
hrstka zelené petržele - plocholisté
sůl
Postup:
Na rozehřátém másle osmahneme osolené porce kapra z obou stran (nejdříve kůží dolů), asi 3 minuty z každé strany. Pak kapra odložíme na talíř a do másla dáme cibulku, česnek a houby, přidáme kmín a osmahneme. Zalijeme šťávou z citronu. Vrátíme zpět porce kapra a petrželku a podusíme asi 15 minut. Během dušení můžeme podlít troškou vody, pokud je to třeba. Hotovo . Nejlepší příloha jsou brambory v jakékoliv podobě.
Náhledy fotografií ze složky Kapr na česneku